Second opinion en deskundigenoordeel

Tijdens je re-integratietraject heb je het recht om hulp te vragen van externen. Van een andere arbo-arts, als je twijfelt aan de diagnose of aanbevelingen van je eigen arts (second opinion). Of van het UWV, dat een onafhankelijk oordeel kan vellen bij geschillen over je re-integratietraject (deskundigenoordeel).

Second opinion
Vindt de arbo-arts na je ziekmelding dat jij weer beter bent en ben jij het daar niet mee eens? Dan kun je de arts vragen om een second opinion van een andere arbo-arts. Die herbeoordeelt de diagnose en aanbevelingen van de eerste arts.

Deskundigenoordeel
Tijdens je eerste twee jaar ziekte zijn je werkgever en jij samen verantwoordelijk voor je re-integratie. Hebben jullie een geschil over dit traject? Dan kun je een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV. Een verzekeringsarts of arbeidsdeskundige geeft het oordeel binnen twee weken. Dit kost € 100.

  • Laat een bericht achter

    Wil je graag dat wij contact opnemen met jou? Vul hieronder je gegevens en bericht in, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug – uiterlijk twee werkdagen.