Uitkering

Als je arbeidsongeschikt of werkloos wordt, kun je rekenen op een sociaal vangnet. Dat stelsel aan wetten en regels noemen we sociale zekerheid. Er zijn uitkeringen en regelingen voor veel verschillende situaties. Alleen: het is best lastig op een rijtje te krijgen wanneer je waar recht op hebt. Bovendien zijn instanties het niet altijd met je eens. In al die gevallen staan de experts van Unie Direct je bij: met antwoorden, advies en ondersteuning.

Werkloos
Ben je werkloos of word je dat binnenkort? Dan kom je misschien in aanmerking voor een WW-uitkering. Daarnaast voldoe je wellicht aan de voorwaarden voor een IOW- of IOAW-uitkering. Weten waar jij recht op hebt of oneens met een beslissing over jouw aanvraag of uitkering? Onze juristen staan je bij.

Ziek en arbeidsongeschikt
Werk je in loondienst en word je ziek? Dan krijg je vaak nog maximaal twee jaar loon doorbetaald. Maar daarna? En wat als je geen werkgever hebt? Dan kan je misschien in aanmerking voor een Ziektewet-, WIA- of IOAW-uitkering. Onze juristen maken je graag wegwijs in alle wetten en regelingen.

  • Laat een bericht achter

    Wil je graag dat wij contact opnemen met jou? Vul hieronder je gegevens en bericht in, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug – uiterlijk twee werkdagen.