Vaststellingsovereenkomst

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden bereiken jij en je werkgever een akkoord over de beëindiging van jouw contract. Je werkgever stelt een vaststellingsovereenkomst op, waarin alle afspraken rond jouw vertrek staan. Onze specialisten kunnen deze goed checken en nagaan of je erover kunt onderhandelen. Heeft je werkgever geen budget in bijvoorbeeld een sociaal plan of in de VSO? Geen zorgen! Dan doen wij de eerste controle voor jou gratis en vrijblijvend.

Ontslag met wederzijds goedvinden
Deze vorm van ontslag vindt plaats als je werkgever en jij een akkoord bereiken over jouw vertrek. Dit wil niet zeggen dat je er altijd blij mee bent: ook dit ontslag gebeurt namelijk op initiatief van je werkgever, bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie.

Afspraken rond ontslag
Om eventuele toekomstige discussies te voorkomen, leggen jullie alle afspraken rond je vertrek schriftelijk vast. Denk aan afspraken over:

  • einddatum arbeidsovereenkomst
  • opname of uitbetaling van vakantiedagen, eventuele bonussen en overige vergoedingen
  • hoogte van de (transitie)vergoeding
  • concurrentiebeding
  • vrijstelling van werk tijdens opzegtermijn

Onderhandelen over vaststellingsovereenkomst
In de vaststellingsovereenkomst staan duidelijke voorwaarden en alle afspraken die jullie maken. Zijn deze onjuist of onvolledig, dan krijg je kosteloos advies van onze experts. Je hoeft pas iets te betalen als wij de overeenkomst voor je moeten aanpassen, een tegenvoorstel moeten maken of in namens jou in gesprek moeten gaan met je werkgever.

Overigens; vaak vergoedt je werkgever deze kosten. Hoe dat zit? Dat leggen onze experts je graag uit.

  • Laat een bericht achter

    Wil je graag dat wij contact opnemen met jou? Vul hieronder je gegevens en bericht in, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug – uiterlijk twee werkdagen.