Krijg je te maken met een reorganisatie?

Krijg je te maken met een reorganisatie?

Onze juridisch experts maken zich hard voor goede, collectieve afspraken in een sociaal plan. Daarnaast ondersteunen we je individueel. We adviseren je over je rechten, en kijken mee naar je beëindigingsovereenkomst, vaststellingsovereenkomst en contract. Hoe die individuele ondersteuning er precies uitziet? Dat lees je deze case: tijdens een grote reorganisatie van een farmaceutisch bedrijf kwam de functie van een medewerker te vervallen.

Sinds 2016 was zij werkzaam bij dit bedrijf. Haar werkgever was met de vakbonden een sociaal plan overeengekomen om de nadelige gevolgen van het ontslag voor de medewerkers te verzachten. Zo waren we overeengekomen dat de medewerkers die ontslagen werden, een hogere vergoeding ontvingen dan de wettelijk vastgestelde transitievergoeding. Ook was er een budget voor werk-naar-werk begeleiding en voor financieel en juridisch advies.

Vaststellingsovereenkomst
Aangezien haar functie kwam te vervallen, ontving zij een vaststellingsovereenkomst (vso). Onze experts hebben deze beoordeeld en advies gegeven. We hebben gecheckt of zij wel recht houdt op een WW-uitkering als zij de vso ondertekent. Daarnaast hebben we de voorgestelde vergoeding nagerekend. Zo was zij er zeker van dat zij zonder problemen de vso kon ondertekenen.

Buitenland en WW
Deze medewerker woonde voor 2016 niet (volledig) in Nederland. Dit kan gevolgen hebben voor de WW-uitkering. Wij zochten het voor haar uit. Zij had enkel recht op een korte WW van 3 maanden, omdat zij niet aan de jareneis van het UWV voldeed: van de laatste vijf jaar voordat zij werkloos werd, had zij er namelijk minder dan vier gewerkt.

Nieuw werk
Gelukkig vond zij snel nieuw werk. Met een check op haar nieuwe arbeidsovereenkomst hielpen we haar op weg. Altijd goed een onafhankelijk expert mee te laten kijken. Zo voorkom je verrassingen.

Krijg jij te maken met een reorganisatie en heb je hulp nodig?
Onze juridische helpdesk is elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Bel ons gerust op 0345 851 442.

Concurrentiebeding: beperkend en verplicht?

Concurrentiebeding: beperkend en verplicht?

Ga je binnenkort een nieuwe uitdaging aan? Binnen of buiten de organisatie waar je nu werkt? Let dan op of je gebonden bent aan een concurrentiebeding. Of misschien wel te maken krijgt met een dergelijk beding in je nieuwe rol. Een medewerker van een Brabants softwarebedrijf kreeg hiermee te maken toen zij een nieuwe functie kreeg.

Lees verder
De verzuimcoach en de bedrijfsarts: hoe zit het ook alweer?

De verzuimcoach en de bedrijfsarts: hoe zit het ook alweer?

Langzaam verlies je je focus. Je ogen voelen zwaar aan en je merkt dat je een kriebelhoest krijgt. Een collega vraagt of je je wel lekker voelt. ‘Je ziet wat bleekjes.’ Hoe je het ook wendt of keert, ziek zijn komt altijd op het verkeerde moment. Desalniettemin verander je er weinig aan. Ben je ziek? Dan dien je dit vervolgens te melden bij je werkgever (gebruikelijk conform het verzuimreglement).

Lees verder